Line-up ILFU 2017 compleet!

Met het toevoegen van Suzanne Vega, Sonja Barend, Hanna Bervoets, Marja Pruis, Mathilde Santing, Sun Li, Nelleke Noordervliet, Hugo Borst, Jean Kwok en Translating Bob Dylan is het indrukwekkende programma van het International Literature Festival Utrecht 2017 compleet.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 9 mei 2017

Genomineerden C.C.S. Crone Stipendia bekend

Gerda Blees, Anne-Fleur van der Heiden, Tom Hofland, Martijn Niemeijer, Patrick Pouw en Jori Stam zijn genomineerd voor de C.C.S. Crone Stipendia voor beloftevolle Utrechtse auteurs. Welke drie auteurs uiteindelijk een stimuleringsbeurs ontvangen wordt bekend gemaakt op zaterdag 13 mei door wethouder Kees Diepeveen tijdens het International Literature Festival Utrecht (11 t/m 13 mei in TivoliVredenburg).

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 2 mei 2017

Suzanne Vega op het ILFU

Groot nieuws! De Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega treedt vrijdagavond 12 mei op tijdens het ILFU in TivoliVredenburg. Vega zingt nummers van haar album Lover, Beloved, volledig gebaseerd op het werk van de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 21 april 2017

Nieuwe namen ILFU: Tim Parks, Sonja Barend, Mary Costello, Herman Koch en Paulien Cornelisse

Talloze (inter)nationale schrijvers komen tijdens het International Literature Festival Utrecht (ILFU) met lezers en vertalers bijeen in TivoliVredenburg. Tim Parks, Sonja Barend, Paulien Cornelisse, Gerd Busse, Mary Costello, Hannah van Binsbergen en Herman Koch zijn nu toegevoegd aan het programma.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 13 april 2017

NIEUW Filmpremière The Circle

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis op dinsdag 2 mei een speciale voorpremière van de boekverfilming van Dave Eggers' bestseller The Circle. De film wordt ingeleid door Tim de Gier; computernerd en journalist voor o.a. Vrij Nederland.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 28 maart 2017

Bundelpresentatie Carol Ann Duffy

Op donderdagavond 23 maart 2017 wordt de nieuwe bundel Dichterbijen / Poet Bees. Carol Ann Duffy in Utrecht gepresenteerd. De Britse ‘Dichter des Vaderlands’ Carol Ann Duffy treedt deze avond samen met muzikant John Sampson op in het Auditorium van University College Utrecht. De toegang is gratis na reservering.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 20 maart 2017

CJP's Grote Schrijfwedstrijd

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en hou je van schrijven? Doe dan mee met CJP's Grote Schrijfwedstrijd in samenwerking met het International Literature Festival Utrecht en Uitgeverij Atlas. Het thema van de wedstrijd is 'Alles van waarde is weerloos’.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 17 maart 2017

ILFU-schrijfwedstrijd ILFU

Het Literatuurhuis heeft in het kader van het International Literature Festival Utrecht een schrijfwedstrijd georganiseerd. Ben je dertig jaar of ouder? Schrijf je graag verhalen en droom je ervan dat jouw verhaal gepubliceerd wordt in een bundel? Wacht dan niet langer en stuur je verhaal in.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 15 maart 2017

Eerste namen voor ILFU 2017: Graham Swift, Johan Harstad, Arjen Lubach en vele anderen

Graham Swift, Johan Harstad, Nino Haratischwili, Arjen Lubach, Pierre Jarawan, Jonas Hassen Khemiri, Samanta Schweblin en Xu Zechen komen naar het International Literature Festival Utrecht. Het festival toont van 11 tot en met 13 mei 2017 wederom het beste wat de internationale romankunst op dit moment te bieden heeft, dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg. De komende weken wordt de rest van het programma bekend gemaakt.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 14 maart 2017

C.C.S. Crone Stipendia 2017

De Gemeente Utrecht nodigt beloftevolle Utrechtse auteurs uit zich aan te melden voor de C.C.S. Crone-stipendia. De stipendia bedragen € 2.500,- en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken. Eens per twee jaar worden maximaal drie stipendia uitgereikt. De winnaar(s) worden bekendgemaakt tijdens het festival International Literature Festival Utrecht, komend voorjaar in Utrecht. Inzenden kan vóór 3 april 2017, 12.00 uur.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 28 februari 2017