Pianobroers Jussen op de Nacht van de Poëzie

Lucas en Arthur Jussen staan op de 35ste Nacht van de Poëzie in de sfeervolle Grote Zaal van TivoliVredenburg. Het pianoduo vormt één van de muzikale entr’actes die de negentien dichters zullen afwisselen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 31 augustus 2017

Brigitte Kaandorp bevestigd als eerste entr'acte Nacht van de Poëzie

De Koningin van het Nederlandse cabaret Brigitte Kaandorp (1962) zal op 16 september aanstaande optreden tijdens de 35ste Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg Utrecht. Kaandorp is één van de muzikale entr’actes die de negentien dichters zullen afwisselen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 24 augustus 2017

Dichtersline-up 35ste Nacht van de Poëzie compleet

De dichtersline-up van de 35ste Nacht van de Poëzie op zaterdag 16 september 2017 in TivoliVredenburg in Utrecht is compleet! Met Astrid Lampe, Marije Langelaar en Jaap Robben komt het aantal dichters van deze jubileumeditie op een totaal van 19. De bekendmaking van de entr’actes volgt op een later moment.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 augustus 2017

Winnaar C. Buddingh'prijs Vicky Francken en meer debutanten op 35ste Nacht van de Poëzie

Vicky Francken, Carmien Michels, Max Greyson, Runa Svetlikova en Idwer de la Parra zijn toegevoegd aan de line-up van de jubileumeditie van de Nacht van de Poëzie op zaterdag 16 september 2017 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 25 juli 2017

KinderNacht van de Poëzie

De jaarlijkse Nacht van de Poëzie wordt dit jaar uitgebreid met een ‘KinderNacht’. Op de middag voorafgaand aan de ‘grote’ Nacht op zaterdag 16 september kunnen kinderen samen met hun ouders, familie en vriendjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar griezelige gedichten en raadselachtige rijmpjes.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 6 juli 2017

Rondleiding & Catalogus 'De Stijl Literair'

Nog geen bezoek gebracht aan de expositie “Het vergif van den nieuwen geest” - De Stijl Literair in de Universiteitsbibliotheek Utrecht? Meld u dan nu aan voor een gratis rondleiding op woensdagavond 5 juli om 20.00 uur.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 27 juni 2017

Nieuw werk van Dimitri Verhulst, Alexis de Roode en Simone Atangana Bekono op de 35ste Nacht van de Poëzie

Dimitri Verhulst, Alexis de Roode en Simone Atangana Bekono maken samen met Frank Koenegracht, Abdelkader Benali en Jan Boerstoel hun opwachting tijdens de 35ste Nacht van de Poëzie op zaterdag 16 september in TivoliVredenburg in Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 21 juni 2017

Het Literatuurhuis op Lowlands

De afgelopen jaren stond Het Literatuurhuis met diverse literaire programma's op Lowlands festival. Dit jaar praten schrijvers over het belangrijkste taboe, dat toch verrassend vaak in boeken opduikt: poep. En de letterzetters van TUIG Tattooshop voorzien de festivalbezoekers van hun favoriete dichtregels en literatuurverwijzingen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 21 juni 2017

Bidbook Utrecht City of Literature ingediend bij UNESCO

Burgemeester Jan van Zanen heeft namens de gemeente Utrecht de aanvraag voor Unesco City of Literature ondertekend. De bekendmaking van de nieuwe Cities of Literature wordt eind 2017 verwacht. Utrecht zou de eerste City of Literature van Nederland zijn. De toekenning van de titel ‘City of Literature’ is voor eeuwig.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 15 juni 2017

Ozan Aydogan wint jaarfinale U-Slam

‘Alles is nog mogelijk’ roept Anne Broeksma voor de laatste keer in haar rol als presentatrice van de U-slam als het massaal toegestroomde publiek de rozen in de lucht steekt om te stemmen op hun favoriet. De U-slam jaarfinale op woensdag 7 juni is spannend, intens en drukbezocht. Maar het gaat dan ook ergens om: 100 euro, de eeuwige roem en die felbegeerde tickets voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 8 juni 2017