Halve Finalisten NK Poetry Slam 2017 bekend!

Tijdens de finale van de Borderlines Slam bemachtigde Gijs ter Haar het allerlaatste ticket voor het NK Poetry Slam 2017. Woensdag 11 januari strijden hij en de vijftien andere regionale slamkampioenen in Hofman Café & Theatercafé De Bastaard om acht finaletickets. Wie vind je straks waar? Loting bepaalde dat de kandidaten als volgt zijn verdeeld over de twee strijdtonelen:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 14 december 2016

Te gast: Symposium 'Alice in Verwonderland'

'Bellman zoekt bemanning voor jacht op de Snark. Bent u, net als ik, gefascineerd door het werk en de persoon van Charles L. Dodgson alias Lewis Carroll, auteur van onder meer Alice in Wonderland, neemt u dan contact op.' Zo startte Casper Schuckink Kool ruim 30 jaar geleden het Lewis Carroll Genootschap. 20 januari 2017 vangt het genootschap zijn tweede leven aan met een feestelijk symposium genaamd 'Alice in Verwonderland'.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 5 december 2016

Te gast: Doe mee aan de Amnesty Schrijfmarathon!

Op zaterdag 10 december – de Dag van de Mensenrechten – neemt Amnesty International plaats in Het Literatuurhuis tijdens de internationale Schrijfmarathon. Honderdduizenden mensen wereldwijd schrijven deze dag brieven. Vierentwintig uur lang. Voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gemarteld zijn of worden bedreigd.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 december 2016

Ga als Huisvriend met korting naar Martha Nussbaum!

Op zondag 11 december komt de Amerikaanse topfilosofe Martha Nussbaum naar Bibliotheek Neude voor een lezing over haar nieuwe boek Woede en vergeving. Huisvrienden van Het Literatuurhuis mogen op vertoon van hun literatuurhuispas met korting naar deze middag.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 29 november 2016

Filmpremière Neruda in Louis Hartlooper Complex

In samenwerking met het Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis op donderdag 8 december de filmpremière Neruda, over de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Voorafgaand aan de film geeft Barber van de Pol, die vele werken van Neruda naar het Nederlands vertaalde, een inleiding.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 24 november 2016

Literair filmtheater: Roald Dahl

Op dinsdag 13 december vertonen we in Het Literatuurhuis de documentaire The Marvellous World of Roald Dahl. 100 jaar na zijn geboorte vertelt deze documentaire aan de hand van fragmenten uit zijn eigen boeken het kleurrijke levensverhaal van de legende Roald Dahl (1916 - 1990).

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 24 november 2016

15 jaar Poetry Slam: de beste performancedichters

Vrijdag 27 januari 2017 vindt de finale van de vijftiende editie van het NK Poetry Slam plaats in TivoliVredenburg. Al vijftien jaar brengt het NK Poetry Slam de beste performancedichters voort. Speciaal voor het jubileum blikken Carmien Michels, Daan Zeijen, Daniël Vis en andere 'Slampions' terug op hun finalebattle.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 17 november 2016

VACATURE Stagair(e) projectmedewerker

Wil je graag praktijkervaring opdoen in het literaire veld? Het Literatuurhuis is op zoek naar een stagiar(e) die onze organisatie van januari tot en met april/mei 2017 komt versterken, ter voorbereiding van o.a. het ILFU 2017. Tijdens je stage maak je kennis met alle facetten van de organisatie van literaire evenementen in een klein, gezellig team met veel ruimte voor eigen initiatief.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 10 oktober 2016

Huub Oosterhuis, Kader Abdolah en Marcel Möring over het Heilig Schrift

Dit najaar slaan Het Literatuurhuis en Museum Catharijneconvent weer de handen ineen voor een lezingenreeks bij de tentoonstelling in het museum. Dit keer rond de tentoonstelling Heilig Schrift Tanach - Bijbel - Koran. Drie schrijvers, Huub Oosterhuis, Kader Abdolah en Marcel Möring zullen ieder één van deze geschriften bespreken in een lezing, waarbij ze ingaan op het belang van het Heilig schrift in hun werk en leven.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 6 oktober 2016

Van Arabische poëzie tot hiphop

Maak op dinsdag 11 oktober kennis met Walid Ben Selim en Widad Broco in Het Literatuurhuis. Voormalig Nederlands kampioen poetry slam Daan Doesborgh gaat met beide artiesten in gesprek over hun fascinatie voor de Arabische poëzie, het proces van poëzie tot muziek en over hoe zij de brug weten te slaan tussen de Arabische wereld en het westen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 3 oktober 2016