Nachtschade muzikale act tijdens finale NK poetry Slam

De band Nachtschade brengt op 26 januari aanstaande een curieuze cocktail van rock ‘n’ roll, funk, vaudeville en wellicht een vleugje politiek engagement naar de finale van het NK Poetry Slam 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 10 januari 2018

Fresku, Charlotte Van den Broeck en Peter Verhelst in jury finale NK Poetry Slam 2018

Rapper Fresku, dichter Charlotte Van den Broeck en Peter Verhelst, schrijver van het Poëzieweekgeschenk 2018, vormen de driekoppige jury van het NK Poetry Slam op vrijdag 26 januari 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 december 2017

Yentl en de Boer op winterse editie van De Nacht

Mooi nieuws! Behalve de vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2018, treedt ook het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer op tijdens een winterse editie van De Nacht op 11 januari 2018 in Utrecht.
 

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 december 2017

Stagiair gezocht!

Wil je graag praktijkervaring opdoen in het literaire veld? Het Literatuurhuis is op zoek naar een stagiair(e) die onze organisatie van januari t/m april komt versterken, ter voorbereiding van het International Literature Festival Utrecht en de invulling van de nieuw behaalde titel UNESCO City of Literature.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 december 2017

36ste Nacht van de Poëzie in 2018

De datum van de 36ste Nacht van de Poëzie is bekend! Op zaterdag 29 september 2018 barst het grootste poëzie-evenement van Nederland weer los in TivoliVredenburg in Utrecht. De presentatie ligt als vanouds in handen van het duo Piet Piryns en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 30 november 2017

Nieuw Literatuurfestival dankzij Evenementenfonds

De gemeente Utrecht heeft op 24 november bekend gemaakt dat Utrecht er volgend jaar drie bijzondere festivals bij krijgt dankzij een bijdrage uit het Evenementenfonds.Het Utrecht Literatuurstad Festival, een initiatief van Het Literatuurhuis, is een van de drie festivals die een financiële bijdrage ontvangen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 24 november 2017

Groot Dictee over Utrecht

Mist u het ook? Het groot Dictee der Nederlandse taal dat jaarlijks in de maand december op tv kwam en waarbij je je lekker voor de buis kon nestelen? Luisteren naar moeilijke en soms ook hilarische zinnen? Neem nu als Huisvriend van Het Literatuurhuis met korting deel aan het Groot Dictee over Utrecht!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 24 november 2017

LiteratuurHuiskamer op KNUS

Je struint over een sfeervolle markt met een beker warme chocolademelk in je hand en krijgt ineens de kans om een dichter te bellen. Met je ogen dicht te genieten van een gedicht voor jou alleen. In een knusse leunstoel een boek te lezen. Of een dichtregel op je arm te laten tatoeëren. Dit alles kan je zomaar overkomen tijdens KNUS, op zaterdag 16 en zondag 17 december in de binnenstad van Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 17 november 2017

Een winterse editie van De Nacht

Het is inmiddels een kleine traditie: een wintereditie van de Nacht van de Poëzie met de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs. Dit jaar verwelkomen Nachtpresentatoren Piet Piryns en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin op 11 januari 2018 de volgende genomineerden: Tonnus Oosterhoff, Marije Langelaar, Joost Baars, Mieke van Zonneveld en Charlotte van den Broeck.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 november 2017

Kaartverkoop finale NK Poetry Slam 2018 van start!

We mogen weer! Op vrijdag 26 januari strijkt de finale van het NK Poetry Slam neer in de Cloud Nine van TivoliVredenburg. De acht beste slamdichters strijden om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2018, 1000 euro prijzengeld en de Gouden Vink Wisseltrofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 2 november 2017