Nieuw Literatuurfestival dankzij Evenementenfonds

De gemeente Utrecht heeft op 24 november bekend gemaakt dat Utrecht er volgend jaar drie bijzondere festivals bij krijgt dankzij een bijdrage uit het Evenementenfonds.Het Utrecht Literatuurstad Festival, een initiatief van Het Literatuurhuis, is een van de drie festivals die een financiële bijdrage ontvangen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 24 november 2017

Groot Dictee over Utrecht

Mist u het ook? Het groot Dictee der Nederlandse taal dat jaarlijks in de maand december op tv kwam en waarbij je je lekker voor de buis kon nestelen? Luisteren naar moeilijke en soms ook hilarische zinnen? Neem nu als Huisvriend van Het Literatuurhuis met korting deel aan het Groot Dictee over Utrecht!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 24 november 2017

LiteratuurHuiskamer op KNUS

Je struint over een sfeervolle markt met een beker warme chocolademelk in je hand en krijgt ineens de kans om een dichter te bellen. Met je ogen dicht te genieten van een gedicht voor jou alleen. In een knusse leunstoel een boek te lezen. Of een dichtregel op je arm te laten tatoeëren. Dit alles kan je zomaar overkomen tijdens KNUS, op zaterdag 16 en zondag 17 december in de binnenstad van Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 17 november 2017

Een winterse editie van De Nacht

Het is inmiddels een kleine traditie: een wintereditie van de Nacht van de Poëzie met de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs. Dit jaar verwelkomen Nachtpresentatoren Piet Piryns en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin op 11 januari 2018 de volgende genomineerden: Tonnus Oosterhoff, Marije Langelaar, Joost Baars, Mieke van Zonneveld en Charlotte van den Broeck.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 november 2017

Kaartverkoop finale NK Poetry Slam 2018 van start!

We mogen weer! Op vrijdag 26 januari strijkt de finale van het NK Poetry Slam neer in de Cloud Nine van TivoliVredenburg. De acht beste slamdichters strijden om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2018, 1000 euro prijzengeld en de Gouden Vink Wisseltrofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 2 november 2017

Bekendmaking Utrecht City of Literature

Op dinsdag 31 oktober maakt UNESCO bekend welke steden toetreden tot het Creatieve Steden Netwerk en daarmee de titel UNESCO City of Literature toegekend krijgen. De Gemeente Utrecht heeft eerder dit jaar, op initiatief van Het Literatuurhuis, een aanvraag ingediend om Utrecht kandidaat te stellen voor deze titel, die na toekenning voor eeuwig aan de stad verbonden is. Het is dus nog even spannend…

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 31 oktober 2017

Utrecht verkozen tot UNESCO City of Literature

Utrecht is door UNESCO benoemd tot ‘City of Literature’ en daarmee de eerste Nederlandse stad met deze prestigieuze titel. Dat maakte Irina Bokova, directeur-generaal van UNESCO vandaag bekend in Parijs. De titel is permanent; Utrecht mag zich voor de eeuwigheid ‘UNESCO City of Literature’ noemen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 31 oktober 2017

NIEUW! Filmpremière Vele hemels boven de zevende

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis een speciale première van de boekverfilming van de debuutroman van Griet Op de Beeck: Vele hemels boven de zevende. De film wordt ingeleid door Ursul de Geer, die de gelijknamige theaterbewerking maakte die komend voorjaar te zien is.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 oktober 2017

NIEUW! Vanaf 6 maart cursus 'De Ander in hedendaagse literatuur'

Vanaf 6 maart starten we met een nieuwe cursus: 'De Ander in hedendaagse literatuur'. In deze cursus nemen we de verhouding met ‘de ander’ onder de loep. Migratie is namelijk een van de belangrijkste thema’s van deze tijd.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 4 oktober 2017

NIEUW! Filmpremière HhhH i.s.m. Louis Hartlooper Complex

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis een speciale première van de boekverfilming van Laurent Binets' succesvolle roman HhhH. De film wordt ingeleid door Tjeerd Bijman en Maren Mercks, beiden redactioneel en reserachtechnisch betrokken bij de zevendelige VPRO-documentaireserie Himmlers hersens heten Heydrich, gebaseerd op de bestseller HhhH.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 2 oktober 2017