Positief advies Gemeente Utrecht over Literatuurhuis

Het Literatuurhuis, de fusie van SLAU, Poëziecircus, Nacht van de Poëzie en City2Cities, ontving vandaag een zeer positief subsidieadvies van de gemeente Utrecht. De commissie vindt 'het surplus van deze fusie evident'. De commissie schaart zich achter het meerjarenplan van Het Literatuurhuis waarin internationalisering, talentontwikkeling en literaire kwaliteit de hoofdrol spelen. Het Literatuurhuis behoort tot de negen instellingen die het predikaat 'subsidiabel met prioriteit' kregen toegekend, samen met o.a. het Nederlands Filmfestival, Festival Oude Muziek, De Utrechtse Spelen en jeugdtheater Het Filiaal.

Uit het advies van de commissie: "De commissie heeft er alle vertrouwen in dat de organisatie het sprankelende en bevlogen karakter van alle projecten zal weten te garanderen (…) en dat de bestaande A-status van bepaalde evenementen onder de koepel bewaard blijft en wordt uitgevent."

Het Literatuurhuis gaat op 1 januari van start. Momenteel werken de organisaties en besturen aan de artistieke plannen voor volgend jaar en het inrichten van de nieuwe organisatie. Vorige maand vond het festival City2Cities reeds plaats onder de vlag van het nieuwe Literatuurhuis, met succesvolle optredens van o.a. Paul Auster, Carlos Ruiz Zafón en Paco Peña. In 2013 staat de derde editie van City2Cities op het programma, evenals De Nacht van de Poëzie, het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam en de Culturele Zondag 'Op bezoek bij het boek'. Van 10 t/m 25 november 2012 vindt de derde editie van het festival Literaire Meesters plaats, dit keer gewijd aan J. Slauerhoff.

Geplaatst door Michaël op 16 mei 2012