Jury C.C.S. Crone Stipendia 2011 bekend

In december reikt de Gemeente Utrecht voor de vierde maal de C.C.S. Crone Stipendia uit. De stipendia worden toegekend aan beloftevolle debutanten of auteurs die ten hoogste twee boeken hebben gepubliceerd. Er worden maximaal drie stipendia uitgereikt, van elk 2.500 euro groot. Beginnende auteurs worden aangemoedigd hun werk vóór 1 oktober a.s. voor te leggen aan de jury. De jury bestaat dit jaar uit Wilbert Smulders (neerlandicus UU), Miriam Rasch (Programmamaker Studium Generale) en Benno Barnard (auteur).

De Gemeente Utrecht nodigt beginnende Utrechtse auteurs uit zich aan te melden voor de CCS Crone-stipendia. De stipendia bedragen € 2.500,- en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken. Eens per twee jaar worden maximaal drie stipendia uitgereikt. In eerdere jaren zijn de stipendia uitgereikt aan: Vrouwkje Tuinman, Nicole Montagne, Maarten Das, Wiegertje Postma, Alexis de Roode.

Een beginnende Utrechtse auteur is:
- een auteur die een contract heeft met een uitgeverij voor een eerste publicatie ofwel reeds één, maximaal twee publicaties op zijn naam heeft staan bij een reguliere uitgeverij.
- een auteur die inwoner is van de gemeente Utrecht of directe omgeving.

Voldoet u aan deze voorwaarden, en wilt u voor het stipendium in aanmerking komen, meld u dan schriftelijk aan vóór 1 oktober 2011 bij:

Gemeente Utrecht
DMO, afdeling Culturele Zaken
t.a.v. Hans Goedkoop
o.v.v. C.C.S. Crone Stipendium
Postbus 2158
3500 GD Utrecht

Aanmeldingen worden alleen in behandeling genomen, als de volgende informatie is bijgevoegd:

- een motivatie waarom het stipendium bijdraagt aan de publicatie van nieuw werk
- een voorbeeld van de eigen schrijfstijl (poëzie: maximaal 5 à 6 kantjes A4 of proza: maximaal 10 kantjes A4. Niet langer!)
- een curriculum vitae met een overzicht van eerdere publicaties en/of een kopie van een contract met een uitgeverij.
- adres, telefoon en bankrekeningnummer (met een kopie van een bankafschrift als bewijs)

Voor nadere informatie over de aanmeldingsprocedure kunt u contact opnemen met Hans Goedkoop, tel. 030 2862682; e-mail: h.goedkoop@utrecht.nl

Geplaatst door Michaël op 8 september 2011