VACATURE: MARKETING & COMMUNICATIE MEDEWERKER

Het Literatuurhuis en Utrecht Unesco City of Literature zoeken per direct een marketing & communicatie medewerker. Het Literatuurhuis organiseert culturele evenementen en festivals, zoals De Nacht van de Poëzie en het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Vanaf september 2018 komt daar een gloednieuw literatuurfestival bij dat enkele weken duurt. Tevens voeren we het programma ‘Utrecht City of Literature’ uit, dat hoort bij de internationale eretitel die de stad Utrecht in november jl. door Unesco kreeg toegekend.

 

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 14 februari 2018

In Memoriam Menno Wigman

Menno Wigman is op 1 februari overleden. We verliezen een van de grootste dichters uit ons taalgebied, een scherpzinnig denker en lezer, een vriend. We wisten al een paar jaar dat Menno worstelde met hartproblemen, dat hij al eens op miraculeuze wijze aan de dood was ontsnapt, dat zijn gezondheid broos was. We wisten het, maar we konden en wilden geen rekening houden met een voortijdig vertrek.

Geplaatst door Michaël op 1 februari 2018

Ozan Aydogan wint NK Poetry Slam 2018

Ozan Aydogan heeft vrijdagavond 26 januari 2018 het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2018 gewonnen. In een afgeladen Cloud Nine in TivoliVredenburg wist Ozan de zeven andere finalisten achter zich te laten. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de 16e keer gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 26 januari 2018

Film over schrijver Jeroen Brouwers

Het is bijna februari en dat betekent dat het filmseizoen bij ons van start gaat. De eerste vertoning staat in het teken van befaamd auteur Jeroen Brouwers. Dertig jaar geleden schreef hij zijn meesterwerk De zondvloed, waarvan volgende maand bij Uitgeverij Atlas Contact een jubileumuitgave verschijnt. In het kader van deze feestelijkheid vertonen we de documentaire Lotgevallen - De verzonkenen, waarin Brouwers langs de graven gaat van de 'miskende' auteurs die hij beschreef in zijn boek De laatste deur. Voorafgaand aan de filmvertoning vertelt Kenneth van Zijl in een korte inleiding over de roman en de film.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 25 januari 2018

Finalisten NK Poetry Slam 2018 bekend

Ozan Aydogan, Merlijn Huntjens, Asha Karami, Sacha Landkroon, Arnoud Rigter, Tijdelijke Toon, Martje Wijers en Ivan Words zijn de acht beste Nederlandstalige poetry slammers van dit moment. Dat bepaalden de twee jury's én het publiek tijdens de halve finale van het NK Poetry Slam 2018 in Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 januari 2018

Nachtschade muzikale act tijdens finale NK poetry Slam

De band Nachtschade brengt op 26 januari aanstaande een curieuze cocktail van rock ‘n’ roll, funk, vaudeville en wellicht een vleugje politiek engagement naar de finale van het NK Poetry Slam 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 10 januari 2018

Fresku, Charlotte Van den Broeck en Peter Verhelst in jury finale NK Poetry Slam 2018

Rapper Fresku, dichter Charlotte Van den Broeck en Peter Verhelst, schrijver van het Poëzieweekgeschenk 2018, vormen de driekoppige jury van het NK Poetry Slam op vrijdag 26 januari 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 december 2017

Yentl en de Boer op winterse editie van De Nacht

Mooi nieuws! Behalve de vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2018, treedt ook het muzikaal-absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer op tijdens een winterse editie van De Nacht op 11 januari 2018 in Utrecht.
 

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 december 2017

Stagiair gezocht!

Wil je graag praktijkervaring opdoen in het literaire veld? Het Literatuurhuis is op zoek naar een stagiair(e) die onze organisatie van januari t/m april komt versterken, ter voorbereiding van het International Literature Festival Utrecht en de invulling van de nieuw behaalde titel UNESCO City of Literature.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 december 2017

36ste Nacht van de Poëzie in 2018

De datum van de 36ste Nacht van de Poëzie is bekend! Op zaterdag 29 september 2018 barst het grootste poëzie-evenement van Nederland weer los in TivoliVredenburg in Utrecht. De presentatie ligt als vanouds in handen van het duo Piet Piryns en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 30 november 2017