Literaire Meesters: J. Slauerhoff

Voordracht, theater, fado, flamenco, literaire diners en veel meer.
Wanneer10 november 2012
Waar Diverse locaties, te Utrecht
Entree
Met Zie: www.literairemeesters.nl

Het festival Literaire Meesters wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en staat in het teken van de Nederlandse grootmeester J. Slauerhoff: scheepsarts, wereldreiziger, schrijver en vooral dichter. Van 10 tot 25 november staat hij centraal in lezingen, concerten, films en literaire diners.

Let op: het complete programma wordt bekend gemaakt op 15 september. Dan start ook de kaartverkoop, via de website www.literairemeesters.nl en diverse verkooppunten in de Utrecht.

Op het programma staan onder andere een overzichtstentoonstelling over het leven en werk van Slauerhoff in de Universiteitsbibliotheek, met originele handschriften, eerste drukken en objecten die een rol speelden in Slauerhoffs oeuvre. Ook is er een serie voordrachten van Slauerhoffs poëzie, vertolkingen van zijn gedichten als fado's en flamenco's, de presentatie van de langverwachte vertaling van De Lusiaden (het epos van Slauerhoffs held Camões), een filmprogramma met bijzondere films rond de schrijver, lezingen over de teksten van de auteur, literaire diners en een theaterprogramma waarin zijn leven en werk op de planken wordt gebracht.

De twee voorgaande edities trokken ieder zo’n tweeduizend bezoekers die van heinde en verre (tot België en Duitsland aan toe) voor deze unieke gelegenheid naar Utrecht kwamen. Om alvast in de stemming te komen, kunt u meedoen aan de Slauerhoff schrijfwedstrijd. Schrijf een ode aan Slauerhoff en stuur het vóór 15 oktober in, klik hier voor het reglement en meer informatie over de wedstrijd. De winnaars worden op de laatste dag van het festival bekend gemaakt en winnen mooie prijzen.

Zie voor het gehele programma de website van Literaire Meesters.

Slauerhoff is enige tijd geleden postuum lid geworden van Facebook. Zoals alleen een echte dichter dat zou kunnen becommentariseert hij dagelijks de actualiteit. Benieuwd? Like zijn pagina op Facebook!

Foto Slauerhoff: Collectie Letterkundig Museum