City2Cities: Internationale Literatuurdagen Utrecht

De tweede editie van het internationale literatuurfestival
Wanneer21 april 2012, 20:00 uur
Waar varieert, Utrecht
Entreevarieert
Met

Negen dagen literatuur & cultuur

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar, vindt van 21 t/m 29 april 2012 de tweede editie van de Internationale Literatuurdagen Utrecht, City2Cities, plaats. Het festival nodigt zowel gerenommeerde internationale schrijvers als nieuwe talenten in Utrecht uit. Elk jaar spelen twee inspirerende Europese gaststeden de hoofdrol, dit jaar zijn dat het Spaanse Barcelona en het Tsjechische Praag. Schrijvers uit deze steden ontmoeten elkaar in een sfeervolle Spiegeltent vlakbij het Domplein, het kloppende hart van City2Cities.

De Straat van de Literatuur
Op zondag 29 april sluit City2Cities af met het programmaonderdeel de Straat van de Literatuur; een literaire reis langs drie steden, talen en culturen in één middag. Het decor is de Lange Nieuwstraat, van de Dom tot en met het Universiteitsmuseum, met als centrum de sfeervolle City2Cities Spiegeltent. Auteursoptredens, lezingen en concerten vinden op bijzondere locaties plaats: de kassen van het Universiteitsmuseum, het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, diverse galerieën en zelfs in woonkamers bij bewoners thuis. Ook zijn er tal van buitenactiviteiten waaronder een gezellige markt met hapjes en drankjes.

Het programma is medio maart bekend. Kijk alvast op de website waar wekelijks nieuwe namen worden toegevoegd. Kijk voor het complete programma en meer informatie op: www.city2cities.nl